Wie ben ik?

Hallo, ik ben Annemie. Mama van 3 tienermeisjes, partner, kiné en coach.

Gepassioneerd door de zorg voor anderen behaalde ik in 1996 mijn diploma kinésitherapie aan de KU Leuven. 

Zodra ik mijn diploma had, ben ik gestart als zelfstandige kiné. Sinds een jaar of 15 werk ik in een woonzorgcentrum, werk dat ik graag doe, met hart en ziel... 

Als kiné werk je op het fysieke stukje van de mensen. Ik merkte al snel dat bij mijn patiënten het stukje 'luisteren', 'er zijn' zo belangrijk was. Hoe belangrijk het 'mentale' welzijn ook is. Natuurlijk vormen lichaam en geest 1 geheel, en natuurlijk beïnvloeden deze elkaar. Logisch! 

Fysieke klachten hebben vaak een extra achterliggende oorzaak. 

Spanningshoofdpijn komt vaak voort uit stress.

Idem voor gespannen en pijnlijke schouders, nek- en rugklachten.

Hyperventilatie. Slaapproblemen. 

Patiënten met goede bedoelingen, maar met excuses waarom ze niet geoefend hebben, waarom ze uitstelgedrag vertonen, waarom ze geen beslissingen kunnen nemen, waarom ze zo hard blijven werken,...

 

Ontdekkingstocht

Het was tijd om op zoek te gaan naar wat ik écht wil, naar dat ontbrekende stukje om mensen te kunnen helpen, naar wat ik boeiend vind. Want zorgen voor mensen, mensen helpen, dat is mijn drijfveer. 

Na een (lange)zoektocht naar wat ik 'niet' wilde, ben ik beginnen zoeken naar wat ik 'wel' wilde.

Positief denken dus 😊.

Ik wil mensen graag vooruit helpen, inzichten geven waar nodig, mensen helpen makkelijker in het leven te staan.

Helpen om te groeien naar een positieve mindset, ook al vraagt dat soms veel nieuwe inzichten en durf om stappen te zetten.

 

Uiteindelijk wilde ik ook het stukje vinden dat bij mij nog ontbrak... Mijn job doe ik graag, maar toch... Er was toch nog iets dat ontbrak.

Ik zat met veel vragen. Welke richting moet ik uit? Ik voelde zelf een groot verlangen om te groeien. Als mens, als mama, als partner, als collega, als... 

 

De juiste weg

Ik koos voor een jaaropleiding 'Ontwikkelingsgericht Coachen' aan Het Ontwikkelingsinstituut. www.hetontwikkelingsinstituut.be

Het unieke aan deze opleiding is het geloof in de eigen verandering. 

Je leert mogelijkheden en oplossingen zien in plaats van problemen. Je ontdekt wat belangrijk is voor jou. Welke stappen je kunt zetten om je doel te bereiken. Het is kijken wat er op je weg komt, waarderen wat reeds aanwezig is, loslaten wat niet meer nodig is, en toevoegen wat nodig is om te groeien.

Op zoek gaan naar het positieve in je leven.

Dit was een eerste stap voor mij. Maar ik wilde verder een verbinding maken tussen mijn kiné-ervaring die ik had, meer specifiek de ademhalingskiné, en hyperventilatie, stress, slaapproblemen,...  

 

Dus wilde ik : Blijven groeien

Je ademhaling heeft zoveel invloed op je hele lichaam. Daar was ik allang van overtuigd. De wetenschappelijk onderbouwde ademhalingstraining die Hartcoherentie biedt, past volledig bij mijn wetenschappelijke achtergrond als kiné.

Het is een 'andere' manier om aan je stress, angsten, slapeloosheid,... te werken dan via coaching. Alhoewel beide methodes soms  complementair zijn! 

 

Hartcoherentie is een ademhalingstraining, ondersteund door een degelijke uitleg over de werking van je hart, je brein, invloed van je ademhaling op stress, hyperventilatie en zoveel meer.

Je ademhaling kan je controleren en  heb je altijd bij je :-)!

Je moet het niet zomaar 'geloven', via bio-feedback 'zie' je wel wat er gebeurt!

Maar het blijft wonderbaarlijk hoe je door beter en anders te ademen, een invloed hebt op je fysieke, mentale en emotionele 'welzijn'.

Het blijft wel een training, je moet gemotiveerd zijn om te oefenen, en te blijven oefenen.  Alleen zo verkrijg je een blijvende positieve impact op je leven ... 

 

Mijn opleiding als hartcoherentiecoach heb ik gevolgd bij Louis Van Nieuland.     www.louvanie.be

 

Ik ben erkend Nervacoach. www.nerva.coach.be 

 

En groeien...

Een logisch vervolg van de weg die ik aan het volgen ben, was mij verdiepen in slapen, slaapstoornissen en alles wat daarrond hangt. 

Teveel stress overdag en slaapmoeilijkheden 's nachts zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Nadat ik dankzij hartcoherentie mijn stress-niveau overdag naar beneden had kunnen krijgen, merkte ik dat mijn nachtrust ontzettend verbeterd was!

'Je nacht is de spiegel van je dag', het klopt echt!

Benieuwd naar meer info ging ik op zoek naar een goede opleiding ivm slaaptherapie

Goed slapen is echt levensnoodzakelijk. Het is een kombinatie van goed inslapen, terug in slapen vallen als je 's nachts wakker wordt, en niet te vroeg wakker worden. Maar zeker zo belangrijk als de kwantiteit van je nachtrust, hoeveel uren je slaapt, is de kwaliteit van je nachtrust, hoe goed je slaapt.

Meer uitleg over slapen en de therapie vind je verder op deze website.

 

Mijn opleiding als slaaptherapeut heb ik gevolgd bij ICZO. www.iczo.be.

De Slaapschool voor volwassenen.

 

Een goede ademhaling is essentieel, daar ben ik al lang van overtuigd. Daarom ook mijn interesse in de behandeling van hyperventilatie, dat zich uitte in het volgen van een opleiding hierover.

Sessies hyperventilatie-behandeling bestaan uit o.a.: educatie, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, en nog veel meer. 

 

Opleidingen die ik gevolgd heb:

  • Ontwikkelingsgericht coachen
  • 5 interactieve workshops NLP (Neurolinguïstisch Programmeren) aan Het Ontwikkelingsinstituut
  • De opleiding 'Verbindend Coachen' aan de Coach Clinic.
  • Jaaropleiding 'Kindercoach'
  • Slaapschool- Slaapkliniek voor volwassenen
  • Hyperventilatie
  • Medische en respiratoire aspecten bij slaapstoornissen
  • Verder blijf ik me voortdurend bijscholen met regelmatige intervisies, lezingen, boeken,...

 

Benieuwd?

Graag hoor ik of ik je kan helpen! Of je samen met mij op pad wilt. 

Neem maar contact op, via een eerste gesprek kunnen we elkaar wat leren kennen. Geheel vrijblijvend.

Stuur een mailtje naar: 

annemievanschoenbeek@hotmail.com

Of als je me liever belt: 0477/375980

 

Tot snel!

 

Lieve groet,

Annemie